Nieuw cohousingproject in Torhout

€ - |

Te koop |

, 8820 Torhout

Terug naar overzicht

Omschrijving

Tussen stad en platteland in een rustige woonwijk wordt het eerste cohousingproject van Torhout ontwikkeld. Het domein is de groene long van de wijk, wat in ere zal gehouden worden. Twee elegante volumes bestaande uit 7 rijwoningen, 7 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes verrijken de site tot een prachtige woonomgeving. Een buitengewoon cohousingproject voor jong en oud, voor single en gezin.

binnenkort meer | registreer je onderaan en blijf als eerste op de hoogte

De modernistische verloederde villa, ontworpen door Georges Vandenbussche naar zijn iconische grote broer uit Tielt, maakt plaats voor een modern woonconcept. De hedendaagse architectuur, vormgegeven door architect Charlotte Boucquez, speelt vloeiend in op het groene karakter van de omgeving en bevordert de sociale interactie tussen de buren. Het spel van verschillende dakhoogtes en de kwalitatieve materialen geven het project een unieke eigenheid.

Cohousing

Cohousing is een nieuwe woonvorm waarbij ingezet wordt op een slimmer ruimtegebruik. Als bewoner geniet je van een volledig uitgeruste privéwoning en -tuin, versterkt met collectieve ruimtes voor activiteiten waar in verkavelingen niet altijd plaats voor is. De architectuur schept een unieke woonomgeving waardoor meer sociale interactie tussen de bewoners mogelijk is. Cohousing wekt een werkelijk buurtgevoel op waar buren elkaar echt kennen.

dit woonproject voegt alle ingrediënten voor een waar hoog wooncomfort samen

De toekomstvisie van de stad Torhout komt perfect tot uiting in dit nieuw woonproject. Cohousing is het antwoord op een aantal hedendaagse stedenbouwkundige noden: slimmer ruimtegebruik, rustige woonplek, veilige speelruimte voor kinderen, compacter bouwen en meer groenbehoud.

Het aanbod

Het woonproject bestaat uit 7 woningen en 7 appartementen, aangevuld met gemeenschappelijke voorzieningen. De zeven rijwoningen aan de linkerzijde van het domein zullen 3 tot 5 slaapkamers tellen, waarbij de netto-oppervlaktes variëren tussen de ca. 134 m2 en ca. 192 m2. De zeven appartementen in het gebouwvolume achter hebben 1 of 2 slaapkamers, waarbij de netto-oppervlaktes variëren tussen de ca. 62 m2 en ca. 94 m2. Per woongelegenheid wordt er een individuele bergruimte voorzien.

Het groene karakter van het huidige domein blijft bewaard. Via de grote glaspartijen heeft elke woonunit zicht op de groene zonnige binnentuin, het kloppend hart van dit woonproject, met wandelpaden, bomen en planten, gazon, ontmoetingsplaatsen en de buitengewone siervijver.

Het domein zal volledig autoluw zijn. De parking voor 23 wagens, waarvan twee invalideparkings, komt vooraan het domein aan de straatkant. Verspreid over het domein zijn fietsenstallingen ingericht, zo’n 33 in totaal. Verscheidene gemeenschappelijke voorzieningen zijn voorzien, waarvan alle bewoners kunnen profiteren. Het gaat hierbij over een ruimte met terras voor gezamenlijke activiteiten, een gastenkamer met badkamer, een wasruimte, een atelier, een berging en een afvalberging.

De ligging

Het woonproject is gelegen nabij het centrum van Torhout in een rustige woonwijk tussen stad en platteland. Het is er heel rustig wonen, waar kinderen onbezonnen buiten kunnen spelen. Scholen, winkels, horeca en openbaar vervoer liggen in de onmiddellijke nabijheid. Torhout is centraal in West-Vlaanderen gelegen en biedt een eenvoudige verbinding naar omliggende steden zoals Brugge, Roeselare en Kortrijk. In de omgeven natuur kan je heerlijke wandelingen of fietstochten maken.

alles vlakbij, terwijl jij van rust en zicht op groen geniet

Foto's

Ligging

Blijf op de hoogte

Binnenkort lanceert EGEN alle details over dit nieuw woonproject. Registreer je via het onderstaande contactformulier en wees als eerste op de hoogte.

Jouw makelaar

EGEN_vastgoedmakelaar_huis-verkopen_Brugge_Oostkamp_2.jpg

Dries Craeye

vastgoedmakelaar

0492 86 96 74

dries@egenvastgoed.be

Niet gevonden wat je zocht?

Neem ons mee naar jouw droomwoning.

Vertel ons meer over jouw droomwoning, waar je naar op zoek bent en wat belangrijk voor jou is. Voor ons handig om te weten: de ligging, het aantal slaapkamers en jouw aankoopbudget.

Vul het woonwensenformulier in en wij vinden het voor jou.

het woonwensenformulier
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Voorkeuren