VOKA Ondernemers 2022 #1 I EGEN wil referentie worden

VOKA Ondernemers 2022 no1 EGEN artikel front

Op 14 januari 2022 verscheen ons eerste professioneel interview over ons EGEN-verhaal in het Ondernemers-magazine van VOKA. Klik verder en lees het artikel volledig.

Lees het artikel onder de foto genomen uit het Ondernemers-magazine van VOKA.

20220114 Ondernemers no 1

In het dichte woud van immospelers nog opvallen, is vandaag de dag geen sinecure. Dries Craeye en Laura Peene vonden echter nog een vrije niche. “Met EGEN willen we de referentie worden in energiezuinig vastgoed, zowel naar projectontwikkelaars en investeerders als naar particuliere (ver)kopers toe.”

In zijn tienerjaren zat Dries Craeye tijdens de middagstudie op school gebouwen te tekenen. “Toch kom ik niet uit een vastgoedfamilie, net als mijn partner Laura, die wel uit een ondernemersfamilie komt. Ik volgde de richting kmo-management en vastgoed. Tijdens mijn BIV-stage merkte ik dat meer en meer kopers op zoek waren naar energiezuinig wonen. De begeleiding daarrond door de makelaars was echter onbestaande. Energiezuinig wonen kan tot 11% duurder zijn, maar dat moet je onderbouwen. EGEN – Deens woord voor ‘eigen’ – wil verkopers de juiste kopers aanbieden en voor kopers dé tussenpersoon zijn naar een energiezuinig woning. We zijn in oktober 2020 gestart en hebben in november 2021 ons kantoor in Oostkamp geopend.”

Laura vult aan: “Kopers zien een aantrekkelijke woning, maar wanneer ze niet energiezuinig blijkt, zitten ze met de vraag wat ze moeten doen, hoeveel het zal kosten en hoeveel werk het is om ze wél duurzaam te maken. Die vragen kan de verkoper doorgaans niet oplossen. Wij maken een concreet rapport met de antwoorden én de kosten die ze voor die energierenovatie bovenop de aankoopprijs moeten incalculeren. Vaak vallen die kosten beter mee dan ze verwachtten, en het feit dat die cijfers op tafel liggen, helpt in de onderhandelingsfase. We verkopen in volle transparantie. Dat is pas overtuigen.”

Foto Ondernemers no 1

Verborgen gebreken

“Voor projectontwikkelaars starten we vanaf de branding van hun projecten over promotie en lead generatie tot klantenbegeleiding en aftersales, met het energetische verhaal als rode draad door het hele traject”, duidt Dries. “Voor particulieren kunnen we ook op juridisch, financieel en persoonlijk vlak begeleiden. Bij ons ook geen ‘verborgen gebreken’, want die bezorgen ons imagoschade en zijn noch voor de verkoper, noch voor de koper plezant. We willen dat beide partijen met de glimlach op die mijlpaal in hun leven terugkijken, door die eerlijke houding en een intensieve begeleiding op alle vlakken.”

De slogan ‘futureproof wonen’ trekken ze hier ook door naar nieuwe woonvormen, zoals het cohousingproject BoGard in Brugge (Sint-Michiels). “Het gaat over verdichting – van 1 woning vroeger naar meerdere wooneenheden nu op hetzelfde perceel
– maar ook over een sociale mix waarbij diverse generaties elkaar vooruithelpen”, besluiten ze.

Met begeleiding van Bryo StartUp

“Als jonge starter ben ik in Bryo StartUp gestapt, met de bedoeling om veel bij te leren en voor mezelf een netwerk te creëren. En dat is echt de realiteit. Enerzijds zijn er heel ervaren ondernemers die hun verhaal delen en ook achteraf een mogelijk aanspreekpunt blijven. Anderzijds maak je kennis met tal van starters die op dit moment tegen dezelfde hindernissen aanlopen. Je kunt eens je beklag doen bij elkaar of advies inwinnen, maar ook samen successen vieren. Ik kijk altijd uit naar die zaterdagochtendsessies, want ze geven me echt wel energie”, vertelt Dries.

Bron: VOKA I Ondernemers 2022 #1
Tekst: Stef Dehullu
Foto: Michel Vanneuville

Hoe kunnen we je helpen?

EGEN | futureproof wonen - jouw vastgoedmakelaar voor zorgeloos kopen en verkopen van jouw energiezuinige woning. Laten we elkaar ontmoeten voor een goed gesprek en/of een vrijblijvende waardebepaling.

Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info

Voorkeuren